Vägglöss Bett

Vägglöss bettEn av de mest obehangliga sakerna med dessa djur är vägglöss bett är att de livnär sig på att suga blod från oss människor. Betten liknar ofta myggbett väldigt mycket till utseendet och kan upplevas olika av olika personer. Vägglusens långa nos innehåller två rör som den använder dels för att suga blod och dels för att spruta in saliv. Saliven innehåller ämnen som som orsakar smärta på den som blir biten. Vissa reagerar inte alls på betten och saliven vilket också leder till att det ofta tar längre innan man upptäcker att man fått vägglöss över huvud taget. 

Det är också väldigt olika hur lång tid det tar från det att man får ett vägglöss bett till man upptäcker några utslag, allt från ett par dagar till ett par veckor. Vanligtvis väljer lusen att sticka på ställen på kroppen som är lätt tillgängliga och också synliga såsom tex. armar och ben. 

Generellt sett kan man säga att vägglöss bett är ofarliga och inte medför någon smittorisk. Äldre studier har påvisat att det finns en risk att lusen kan bära på ett flertal sjukdomen men nyare studier har tillbakavisat dessa påståenden, dessa studier har även tagit med svåra sjukdomar som HIV och Hepatit B.

Även om det inte innebär någon omedelbar fysisk risk med vägglöss är det många som upplever ett psykisk obehag av att veta att ens hem har invaderats av vägglöss. Detta kan leda till stressymptom, problem med sömn osv.

 Här hittar du mer information om hur du sanerar ditt hem från vägglöss.

Cookies

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)