Vägglöss Symptom

Hur vet man då att man har fått in vägglöss i hemmet? Det första tecknet är ofta att man hittar rester efter lössen. Vägglöss symptom kan tex. vara att man hittar avföring som ser ut som små svarta prickar eller att lössen har ömsat skinn vilket de gör under tiden de växer. Det är givetvis även möjligt att man hittar levande vägglöss men då de lever i mörker och oftast endast kommer fram på natten är detta mindre vanligt. Även blodfläckar i sängen kan vara ett tecken på att man få in vägglöss. 

Om man misstänker att man fått in vägglöss finns det särskilda fällor man kan använda för att säkerställa att så verkligen är fallet. Den vanligaste modellen är en specialkonstruerad plastbehållare som man ställer sängsbenen i. Andra modeller är skapade för att efterlikna en attraktiv plats för vägglusen att leva i bestående av sammanpressade wellpap-skivor.

Man kan även på egen hand kolla efter vägglöss där de vanligtvis gömmer sig. Kontrollera till en början alla sovrum. Ta ut sängkläder och ta isär sängarna. Kolla sedan noggrant i alla springor och veck efter löss. Man kan då ofta hitta blodspår eller ägg som de lämnat efter sig. Vägglöss ger också ifrån sig en säregen lukt som påstås likna ruttna kokosnötter vilket också kan vara en tydligt tecken på att det verkligen är vägglöss man har fått. 

Cookies

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)