Blogg

Vems är ansvaret?

16 dec 2012

Vems är egentligen ansvaret att få bort vägglössen? Enligt miljöbalken ska fastighetsägaren se till att problemen med vägglöss åtgärdas så fort som möjligt. Densamme ska också arbeta förebyggande mot problemen genom att ha ett egenkontrollsprogram. Detta löses oftast smidigast genom ett avtal med något skadebekämningsföretag. Att fastighetsägarna följer vad som står i miljöbalken ligger sedan på miljö- och hälsaskyddsnämnden.

Fördubbling av vägglöss i Sverige

15 nov 2012

Som beskrivits tidigare på sidan så är vägglössen på frammarsch i Sverige och nyligen kom ytterligare bekräftelse på detta. Denna gången var det skadedjursbekämpningsföretaget Nomor som meddelade att de sett en fördubbling av anmälningar om vägglöss i svenska hem under det senaste året. De ger också sin bild på anledningen till ökningen, resor och second-hand shopping.

De ger också tips om att efter resten inte packa upp väskan för att sedan ställa tillbaka den under sängen. Istället ska mandammsuga väskan och om möjligt placera den utomhus eller i garaget. Tvätta och torka alla kläder varmt.

Välkommen till en blogg om vägglöss

19 okt 2012

Välkommen till denana blogg som kommer handla om vägglöss med allt vad det innebär. Vi kommer skriva om allt som kan tänkas beröra detta område, erfarenheter, sanering osv. Hoppas informationen på sidan kommer till användning!

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)